3 Nisan 2010 Cumartesi

ISPANAKLI LOKMA BÖREK

MALZEMELER
6 Adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
İç MALZEMESİ
1/2 Kg ıspanak
peynir
taze soğan
K.biber
YAPILIŞI

1yufkayı masanın üstüne serin sıvı olan harcı karıştırıp yufkaya sürün, üstüne 2.yufkayıda serin onada sıvı harçtan sürün ve ıspanaklı iç malzemeleri 3'e  bölüp serpiştirin ve yufkayı uzunlamasına kol böreği gibi dolayın 2 parmak kalınlığında kesin.Diğer 4 yufkayada aynı işlemi yapıp her parçayı tekrar sıvı harca batırıp tepsiye sıralayın üstlerine çörekotu ve susam serpin AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: