15 Mart 2010 Pazartesi

HAVUÇLU KEK (Bildiniz gibi değil)

HAVUÇLU kek
hayatımda havuçlu kekten hep ürktüm çünkü malzemeler ağır olduğundan kabarmazdı ben artık yapmama kararı vermiştim amaaaaaaaaaa taki hayatımın havuçlu kekini yapana kadar her zaman size deneyipte yaptımı söyledim ama bu keki kim yaptıysa bol bol beğeni aldı Tanrı harika hamdolsun:))
Neyse tarifi veriyorum yine kap ölçüsüyle
MALZEMELER

1.)
1+1/2 kap kepekli un
1/2 kap mısır unu
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz

2.)
2 kap havuç rendele
1 kap elma rendele
1/2 kap ceviz doğra iri iri
1/2 kap susam
1/2 kap h.cevizi

3.)
3 yumurta
3/4 kap sıvı yağ
3/4 ayran
2 kapşeker

4.)
karamel sos:
1/2 kap t.yağ
1 kap şeker
1 tatlı kaşığı pekmez
1/2 kap ayran
1/2 tatlı kaşığı karbonat

YAPILIŞI

Her bölümdeki malzemeler ayrı ayrı karıştırılır,daha sonra 1 ve 3 tekiler önce karıştırılır daha sonra 2 ilave edilir hepsini yavaşça karıştırıp 180derecede yaklaşık 30-40dakika pişirilir kürdan ile kontrol edin eğer kürdana yapışmıyorsa fırından çıkartın.
Ayrı yerde t.yağıyla şekeri ve pekmezi bir tasa koyup ocakta karıştırın şeker eridikten sonra ayranı ekleyin yavaşça karıştırın kaynayınca DİKKAT!!!!
Karbonatı azar azar ekleyin yoksa tamamen taşar köpürdükçe ateşten alıp karıştırın.
Daha sonra keki çatalla delin ve karamel sosu üzerine dökün ve biraz dinlensin isterseniz böyle ikram edin yada dahada tavan yapmak isterseniz krem peynir krem şanti ve şekeri çırparak köpürtün soğumuş olan kekinizin üzerine yayın. Sonrada bütün beğenileri toplayın :)) AFİYET OLSUN

1 yorum:

vintage peony dedi ki...

çok canım çekiyii :)