17 Şubat 2010 Çarşamba

applee pie (elmalı pay)


Tatlıyı çok seven biri olarak elmalı paya bayılırım bu tarif çok ii karamel sosla  harika yanınada vanilyalı dondurma üf ki üf!!!
Malzemeler
2 bardak un
1 çay kaşığı tuz
3/4 bardak t.yağ
8-9 yemek kaşığı buzlu su
7 çeşitli elma
1/2 bardak un
1 buçuk bardak şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı muskat(küçük h.cevizi )
1/2 bardak t.yağ
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı
Unu tuz soğuk ve küp küp t.yağına çatalla iyice yedirin kumlu bir hale geliyor yavaş yavaş buzlu suyu ekleyin hamur toplanacak göreceksiniz biraz dinlensin buzdolapta.Doğranmış elmaları un, şeker, tarçın, zencefil, muskat, liman suyuyla karıştırın kenarda beklesin. Hamuru ikiye bölüp  açın pay tepsisine yerleştirin üzerine elmalı karışımı yayın üstüne t.yağını küp küp yerleştirin diğer hamuruda üstüne kapatıp kenarlarını sıkıştırın çatalla. Yumurta sarısı ve biraz suyu çırpın ve üzerine fırça ile sürün  180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun  

1 yorum:

vintage peony dedi ki...

olsa da yesek :)